OfflineVM е програма, която ви позволява да управлявате своите продукти от изграденият с Joomla и Virtuemart електронен магазин – локално. Т.е. да имате локално копие на цялата база данни на магазина, съдържащо имена, описания, идентификационни кодове, цени, малки и големи изображения.

Базата данните на OfflineVM е със структура като базата данни на Virtuemart, така че синхронизацията на данните между магазина и OfflineVM е без загуби.

От друга страна програмата позволява на потребителите на електронни магазини изградени с помощта на Virtuemart, лесно да търсят и намират продуктите от своя магазин – директно на локалния компютър. Да променят данните за тях, да въвеждат нови продукти и категории и когато всичко е готово – да качат всичко на сайта – синхронизирайки данните!

Когато работите с програмата, вие сте абсолютно независими от интернет скоростта или отдалечеността на  сървъра. Няма проблеми с времето за текущата сесия. Стартирането на OfflineVM е много по-лесно и по-бързо от отварянето на браузъра, задаването на адреса на Вашият Joomla сайт, идентификация като администратор и намиране на връзка Virtuemart в менюто. По този начин спестявате изключително много време, когато трябва да промените описанието на продукта или цената.

„Времето е пари“

При ползването на OfflineVM Вие спестявате време, физическото си, а понякога и психичното здраве! А от там и парите си.

OfflineVM е един инсталационен файл, което прави процеса на инсталация лесен и бърз (по-малко от 1 минута), дори и за най-неопитния потребител.

Предимства на продукта са:

 • Бързо и лесно добавяне/редактиране/изтриване на вашите продукти/категории
 • Лесно и бързо добавяне/редактиране на цената за стандартна група потребители
 • Добавяне/редактиране на снимките за продуктите
 • Автоматична промяна на размера на изображението
 • Изтегляне на продукти и продуктови категории от вашия сайт към програмата
 • Ъпдейт на продукти и продуктови категории от програмата към вашия сайт
 • WYSIWYG редактор за пълното описание на продуктите
 • Работата Ви с базата данни за продуктите е независима от отдалечеността на сървъра, скоростта и качеството на интернет връзката

Версия 1.0 на програмата е напълно безплатна! Има някои ограничения във функционалността!

Новата версия 2.х на програмата струва едва $20 за домейн. Еднократно – за вечни времена! 🙂

Ето един клип за работата с програмата:

Всичко останало като системни изисквания, ръководство за ползване на руски и английски език и друго – на официалният сайт на OfflineVM.

С уважение към труда на авторите!

5 thoughts on “OfflineVM или офлайн поддръжка на електронен магазин изграден с Joomla и Virtuemart

 1. Привет! Не съм много сигурен дали тази програма би ми била помогнала да променя цените на продуктите с 30% .. Имам над 11000 продукта и търся вариант с който да променя цените с най-малко боравене с мишката. Понеже променям цените само в няколко категории, а не във всичките, вариантите за промяна чрез клиентските групи не ми върши работа. За продуктите които ползвам различен продукт тамплийт дали от него немога да направя нещо?

  Много полезен блог!

  Поздрави!

  1. Привет! По-скоро не!
   Мога да ти предложа два варианта! Първо питай във форума на Джумла за България!
   Второ – мисля си, че най-лесният вариант ще е с 1 ред SQL в phpmyadmin. Примерно команда от рода – Смени цените в таблица … с цената-30%!
   Ама не ме питай как става! Питай пак във форума или потърси команда за ъпдейт на колона в таблица в сайта на MySQL или Гугъл – примерно! 🙂
   Каквото и да избереш – Винаги прави копие на базата преди да тестваш! Успех!

 2. Привет отново! Проблема е, че ако правя промяна на цени в SQL ще обхване всички цени, а на мен ми трябват корекция на цени само на определена категории ( около 450) .. Видях във форума за модификация на flypage.tpl.php (тъмплийтите за показване на продуктите)- имам собствен тъмплийт за тези стоки които го ползват като общ. Та мисълта ми е дали може от там да се коригират цените с +30% и дали само ще се показват така, а в кошницата ще бъде друга цената?

  Поздрави! Благодаря за отговора!

  1. Мисълта ми тече по-бързо от писането 🙂
   Модификацията за тъмплийта е, че с нея се постигане закръгляне на цената към по-голяма. Мислех си дали неможе да се закръгли с +30% 🙂

 3. Сигурно може и в темплейта, но няма да е само в един файл. Според мен това ти е по-трудния вариант!
  С SQL можеш да зададеш условие да променя стойностите за определена група.
  И друго! Пробва ли с менюто за отстъпки от админа на марта! Виж в ляво при продукти за „Product Discount List“. С това можеш да си зададеш отстъпка 30% и след това на всеки продукт от групата трябва да дадеш „Discount Type“. Проблема е, че пак ще го задаваш на всеки продукт по отделно!

  Прегледай тези два линка, май са по темата
  http://thebinaryworld.com/training-a-tutoials/joomla/51-virtuemart-discount-module.html
  http://www.leewillis.co.uk/virtuemart-category-discounts/

  И питай във форума! Там има хора, които постоянно работят с марта – ежедневно! Аз напоследък нямам много време! Може вече да има решением, за което не се сещам!

  Ако не намериш нищо пиши и ще направя една локална инсталация да го изтестваме и да решим проблема! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *