Лично мнение

Поредната странна, мултиезична и нагла обява за web дизайнер

Айде пак. Е тази обява направо ме разби. До сега съм виждал да си копират обявите с грешките, да пускат обяви на всякакви езици, ама за първи път виждам мултиезична обява. 🙂

Само се чудя защо не са вкарали и някоя английска думичка в текста. Нали все пак в изискванията пише “1. Английски език или Руски език”. От друга страна не пише български, та можеше да не го използват. Вече свикнахме в България да ни пишат обявите на английски. Чудя се дали по света има сайт за работа, в който да публикуват обяви за работа на български!?

Ето и снимка на обявата, а след нея и коментара:

Поредната нагла обява. Не се лъжете!

http://www.jobs.bg/f1705106

Стандартното питане – Мислите ли, че който знае всичко това, което се иска в обявата, ще работи за “Заплата: от 200 до 400 BGN (Нето)”!?

За мен тези заплати са направо наглост. До кога бе? Това са заплати от преди 15 години. Големи тарикати се навъдиха.

Като гледам и работното място – “метростанция Джеймс Баучър” ми става смешно. Представям си как фирмата отива сутринта в метростанцията, окупира две пейки, вадят лаптопите и бачкат на безплатен WiFi.

Незнам вече как да коментирам такива нагли и неграмотно написани обяви, но опредено ме дразнят.

Ясно е, че jobs.bg не правят никакъв контрол на обявите. Явно всеки може да си пусне каквото си иска. Затова от време на време поне някой като мен да протестира – макар, че ефект няма.

А и защо да си трупам яда в мен!? Казват, че като споделиш ще ти олекне 😉 – кой знае.

Айде, до следващата “обява” и дано няма балъци, да се продадат за 200 лв. По-добре потърсете в сайтовете за freelance в чужбина – там минимума за web дизайн е много повече.

Успех на тези, които търсят работа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *